Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter

« Terug naar de veelgestelde vragen

Ik wil geen plastic ingraven in mijn tuin, zijn de theezakjes bio-based/biodegradable?

De theezakjes zijn plantaardig.

Voor het Teabag-experiment wordt wereldwijd gebruik gemaakt van dezelfde soort theezakjes en thee: de groene thee (Lipton Indonesian tea Sencha tradition: EAN 87 22700 05552 5) en rode thee (Lipton Infusion Rooibos: EAN 87 11327 5143 48). Door overal dezelfde soort thee te gebruiken, zijn de meetresultaten van de verschillende onderzoeken met elkaar te vergelijken. 

In 2013 produceerde Lipton de groene thee en rooibos in gewoven nylon zakjes, in 2017 zijn ze overgeschakeld naar niet-gewoven zakjes uit polypropyleen. Sinds, 2021, is Lipton overgeschakeld naar ‘plant-gebaseerde’ zakjes.

De theezakjes die we gebruiken in dit experiment hebben het label plant-based/biodegradable. 

Plantaardig betekent nog niet dat de theezakjes biologisch afbreekbaar zijn. De theezakjes worden op het einde van het experiment teruggegeven aan de onderzoekers voor analyse van de inhoud. Ze belanden niet op de composthoop.

Andere veelgestelde vragen

« Terug naar de veelgestelde vragen