Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter

« Terug naar de veelgestelde vragen

Hoe werkt de bodemsensor?

De bodemsensor is een slim miniweerstationnetje, dat de temperatuur en bodemvocht in je tuin meet.

De bodemsensor is een soort slim mini-weerstationnetje. Deze meet op drie plaatsen de temperatuur (lucht, oppervlak en in de bodem). Ook meet hij bodemvocht. Deze gegevens worden elk kwartier gemeten en opgeslagen in het interne geheugen van de sensor. Een keer per dag stuurt de sensor de informatie automatisch naar ons door via het Internet of Things van Orange Belgium. De gegevens komen terecht in onze database. Als deelnemer krijg je toegang tot een persoonlijk online dashboard, waar je ook de meetgegevens uit jouw tuin mee kunt volgen.

Al deze data, gecombineerd met de analyse van je bodemstaal en theezakjes, gebruiken we om te kijken welke factoren meehelpen aan een gezond bodemleven.

Andere veelgestelde vragen

« Terug naar de veelgestelde vragen