Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter

Dit weekend sluiten we de metingen af!

Na drie maanden is het tijd om de theezakjes op te graven en een bodemstaal te nemen

Hoe gaat het gezegde ook alweer? De tijd vliegt wanneer je plezier hebt! Dit weekend sluiten we de meetperiode van drie maanden af. Nog eens een oprechte dankjewel aan alle 1.000 burgerwetenschappers die hier deel van uitmaakten. 

Het grote opgraven kan dus beginnen. Je mag de theezakjes al op 8 september uit de gron halen: de theezakjes moeten 24 uur drogen voordat je ze inpakt en op die manier kan je het meetpakket al in het eerste weekend terugbrengen.

Je neemt bij het opgraven ook een bodemstaal. Je hebt hiervoor het nodige materiaal ontvangen in je meetpakket. Na 24 uur steek je de theezakjes, het bodemstaal en het andere materiaal, inclusief bodemsensor, terug in de doos. Je brengt de doos uiterlijk 16 september (maar liefst eerder) terug binnen bij de door jou geselecteerde Bruno of Horta. 

Bekijk de instructies voor het opgraven van de theezakjes en nemen van een bodemstaal alvast in de handleiding: Bodemleven-handleiding in PDF. Je vindt deze ook terug in je meetpakket als boekje. 

Ben je de doos kwijt? Mis je materiaal? Neem contact met ons op via info@bodemleven.be 

Ander nieuws