Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter

Nog meer onderzoek? Doe mee aan Mijn Tuinlab!

Met Mijn Tuinlab ga je op onderzoek in je eigen tuin en help je tegelijkertijd de wetenschap!

12% van Vlaanderen bestaat uit tuinen. Dit tuinenlandschap levert tal van natuurvoordelen als zuivere lucht of verkoeling in de zomer. Bovendien is het een leefgebied voor dieren en planten tot zelfs een buffer tegen klimaatverandering. Door mee te doen aan Bodemleven breng je een stuk van dit belangrijke landschap mee in kaart, maar wij zijn lang niet het enige tuinonderzoek.

Het platform Mijn Tuinlab, een intitatief van KU Leuven, brengt verschillende tuinonderzoeken samen. Je berekent er bijvoorbeeld je eigen tuinscore, doet er mee aan vragenlijsten of andere kleine onderzoeken naar dieren of planten.

Door deel te nemen aan deze onderzoeken en gegevens over jouw tuin te delen help je wetenschappers om de natuurvoordelen van tuinen beter te begrijpen. Bovendien leer je zelf de natuurvoordelen van je tuin ten volle benutten.

Meer informatie vind je op Mijntuinlab.be

Ander nieuws