Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter

Hoe maken we de selectie?

5.181 Limburgers stelden zich kandidaat voor Bodemleven. We selecteren er 1.000 om mee te doen aan het onderzoek.

Aan het grote enthousiasme voor het onderzoek zit ook een keerzijde: we kunnen helaas niet iedereen deel laten nemen. Uit de 5.181 kandidaatdeelnemers maken we een selectie van 1.000 deelnemers. Hiervoor gebruiken we een aantal wetenschappelijke criteria. 

Elke inschrijving wordt ingedeeld in een categorie die bepaald wordt door drie factoren. De meesten onder jullie zullen deze herkennen uit het inschrijvingsformulier:

1) het bodemtype (zand, zandleem, leem of klei). Deze informatie halen we uit reeds bestaande kaarten van o.a. Departement Omgeving. 

2) de ligging van het meetpunt in Limburg en de bijbehorende verstedelijkingsgraad (stad, stadsrand of buitengebied)

3) de plaats waar de theezakjes ingegraven gaan worden (grasveld, groentetuin of bloemenperk/ kruidentuin)

Al deze factoren worden in rekening genomen bij de selectie om aan de meest optimale combinatie van 1.000 meetpunten te raken. 

Op 19 april
krijgen alle kandidaatdeelnemers een mail en mogen 1.000 kandidaten zich vanaf dan heuse (Lim)burgerwetenschappers noemen. Zit je niet bij de eerste selectie? Dan kom je op de wachtlijst. Indien er punten afvallen, krijg je wellicht nog de kans om mee te doen. Eind april hoor je dit van ons.

Lees ondertussen ook mee in de artikels van Het Belang van Limburg, abonneer je onderaan deze pagina op de nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Instagram en Twitter om niets te missen over het onderzoek.

Ander nieuws